DIY: Cola Lipsmacker.♥


Omdat veel van mijn vriendinnen mijn Fanta en Sprite lipsmackers zo leuk vonden dacht ik dat het misschien wel leuk was om een deze DIY lipsmacker uit te leggen. Het is eigenlijk best wel eenvoudig en omdat ik de Cola variant nog niet had dacht ik dat het wel leuk was om de cola variant dan te maken.
Laten we beginnen, Enjoy.

Benodigheden:
         Een lege (schone) cola fles.
(het mooiste is een Coca-cola  fles.)
         Vaseline (pure petroleum jelly ongeparfumeerd.)
         Een eetlepel.
         Een scherp kartel mes.
         Een pannetje met een grotere (ijzeren/ metalen) schaal.
         Lijmpistool
         Schuurpapier.
         (Zwarte) permanent stift.
         Schaar.
Optionele benodigheden:

         Een eetlepel cola.
         Een klein beetje rode lippenstift.Laten we beginnen!
We beginnen met de container maken om straks de lipsmacker in te doen.

1.   Snijdt de dop van de fles af d.m.v. het scherpe kartelmes, je kunt eventueel je dop met schuurpapier even glad schuren zodat het eind resultaat mooier word.

2.   Snijdt of knip dan van een zo glad/ recht mogelijk deel van het overige plastic van de fles een ruim vierkant (die moet sowieso groter zijn dan de dop die je “uit gezaagd” hebt.

3.   Trek met een duidelijke stift je dop om op het stukje plastic dat je zojuist uitgeknipt hebt, daarna knip je de omtrek van je dop uit d.m.v. een schaar (zorg er wel voor dat je het iets ruimer uitknipt, als het iets te groot is kun je het makkelijker bijwerken dan als het te klein is.)

 4.   Daarna lijm je met een lijmpistool of 10 seconden lijm  het cirkeltje of beter gezegt de onderkant van je container vast op de boven kant. Dit laat je even drogen en dan kun je de overige randjes glad schuren.nu is de container klaar nu kunnen we beginnen met de lipsmacker zelf.

de lipsmacker:

1.   Doe een klein laagje water in het kleine pannetje zodat het nog net de bodem van de schaal niet raakt, zet je pannetje op het vuur en zorg dat de schaal warm wordt zodat je de vaseline er in kan laten smelten.
2.   Als je dezelfde container voor je lipsmacker gebruikt als ik (dus een dop) heb je ongeveer genoeg aan 1,5 eetlepel vaseline. 3.   Dan wacht je net zolang tot dat de vaseline gesmolten is.

De kleur. (optioneel)

4.   Oke  het is het makkelijkste om te beginnen met de rode kleur, hiervoor kun je het beste gewoon de goedkoopste rode lippenstift die je hebt gebruiken, bijvoorbeeld een van de action.
5.   Je schraapt een beetje van je lippenstift af met de achterkant van je kartel mes waarme je net je container gemaakt hebt en dan doe je het kleine beetje lippenstift bij je gesmolten vaseline die ondertussen nog steeds op het pannetje met warm water staat. Dit meng je net zolang totdat de lippenstift gesmolten en goed vermengt is met je vaseline. (en het de juiste kleur heeft, de kleur die jij wilt onthoud wel dat als je hem opdoet de kleur erg verminderd dus als je er echt een goede rode kleur aan wilt geven moet je er ook veel lippenstift aan toevoegen.)
Oke nu heb je de kleur nu verder met de geur.

De geur.(optioneel)


 6. Je hebt waarschijnlijk voor zo’n lipsmacker 1 eetlepel cola voor nodig. Voeg dit toe terwijl de schaal nog verwarmt word anders word het een hele apparte supstantie omdat je iets kouds bij iets warms ingiet. Roer dit goed door elkaar zodat de cola zich goed vermengt met je vaseline.
7. Als het goed vermengt is kun je het mengsel in je container gieten en dan is je lipsmacker zo goed als klaar.

Afronding.
8.   Om je lipsmacker klaar voor gebruik te maken moet je je lipsmacker 10 minuutjes in de koelkast zetten om weer hard te worden, kun je niet zolang wachten kun je het eventueel ook een de diepvries zetten daar moet je lipsmacker zo ongeveer 5 minuutjes instaan om goed hard te worden.
En tadaaa je eigen cola lipsmacker is af!

Tip.
Je kunt dit ook doen met andere frisdranken.
Bijvoorbeeld i.p.v. cola ga je sinas gebruiken :).

Veel succes bij het maken van je lipsmacker!
Laat me weten als het je gelukt is en natuurlijk wat je van deze DIY vonden.


Liefs, Anne- Lynn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

5 Bureaublad Achtergronden || AnneLynnKnol ❤️

Nieuwe Verslaving? ♥

Waarvoor Gebruik Je Welke Kwast? ♥