Waarvoor Gebruik Je Welke Kwast? ♥Er zijn heel veel verschillende Make-Up kwasten met allemaal andere functies, maarja waarvoor gebruik je de kwasten nu eigenlijk?
Ik heb in dit artikel niet alle kwasten behandeld. Ik heb wel geprobeerd om er zoveel mogelijk te behandelen, maar er zijn gewoon echt zoveel kwasten!Ik behandel in dit artikel de meest bekende kwasten (of naja de kwasten waarvan ik denk dat je ze het meest tegen zou komen).
Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

De uitleg van de kwasten is van links naar rechts.


Poederkwast (Powder brush).

Dit is een kwast waarmee je losse poeders kunt aanbrengen, foundation of bronzing poeder. De pouderkwast is eigenlijk de grootste kwast die er bestaat.
De haren van deze kwast zijn vaak erg zacht/ meegaand en in een ronde vorm.

Shaping/contour brush.

Dit is een kwast om je gezicht mee te contouren. De vorm van deze brush zorgt ervoor dat je de poeder preciezer kunt aanbrengen. De kwast is altijd shuin afgesneden en de haren zijn ook erg zacht van deze brush. Deze brush is vooral voor het contouren van je gezicht bedoelt ( D.W.Z. dat deze brush het meest geschikt is voor een bronzer).


Blush brush.

Een blushkwast is net een slag kleiner dan een poeder kwast en heeft vaak een ronde vorm, dit maakt hem soms lastig om te onderscheiden van een poederkwast. Soms is de vorm wel anders. Sommige blush kwasten hebben een platte vorm en sommige zijn weer net iets boller.


Foundation kwast.

Een foundation kwast loopt rond maar is een plattere kwast. Je kunt er vloeibare of cream foundation mee aanbrengen. De meeste kwasten absorberen veel product in het begin, waardoor je meer foundation moet gebruiken. De haren zijn zacht maar minder buigzaam dan die van de boven genoemde kwasten.


(en dan is er nog een Foundation blending brush, zie hieronder).Concealer brush.

De concealer brush is een kleinere versie van de foundation kwast, de haartjes zijn buigzaam en heel sterk. Doordat deze kwast kleiner is kun je concealer makkelijker aanbrengen rondom je ogen of op andere plekjes zoals je neusvleugels.


Eye shadow brush.

Er zijn ontzettend veel oogschaduwkwasten op de markt, allemaal met verschillende vormen. De haartjes zijn heel zacht en sommige kwasten zijn geschikt om zowel nat als droog te gebruiken. Daarmee wil ik zeggen dat je sommige oogschaduws nat kunt maken voor een intensere kleur. Maar niet alle kwasten zijn geschikt om nat te gebruiken, bij sommige kwasten gaan de haartjes tegen elkaar aanplakken en krijg je geen gedekt effect. Hierop moet je letten als je een kwastje aanschaft.

Wenkbrauw kwast.

De wenkbrauw kwast loopt schuin en is plat. Hierdoor kun je heel precies je wenkbrauwpoeder aanbrengen, de haren zijn niet erg buigzaam en de kwast voelt vaak harder aan dan bijvoorbeeld een oogschaduw kwast.

Eye shadow precision brush.

Deze kwast lijkt erg op de wenkbrauw kwast maar de haartjes zijn iets zachter, ook is het kwastje vaak niet zo plat. Dit kwastje is heel handig om bijvoorbeeld een donker lijntje te trekken langs je wimperrand met behulp van oogschaduw of een gel eyeliner. Je komt door de vorm gemakkelijk in de lastige hoekjes van je ogen.Oogschaduw blending brush.

Een blending brush heeft ultra zachte haartjes en is geschikt om verschillende kleuren oogschaduw in elkaar te laten vervagen. Doordat hij zo zacht is neemt hij weinig product op en is hij niet erg geschikt om oogschaduw mee aan te brengen. De vorm verschilt erg, bovenstaande brush klopt in een puntje omhoog en is rond, maar sommige blending brushes zijn plat.

Ik hoop dat jullie iets aan dit artikel hebben!

Liefs,
Anne-Lynn.
Reacties

Populaire posts van deze blog

5 Bureaublad Achtergronden || AnneLynnKnol ❤️

Nieuwe Verslaving? ♥

Review: Magic Wimpers ♥