Alcohol Vrije Cocktail Recepten ♥

Zomervakantie!
Heerlijk weer, ook in Nederland!
En wat is er nou lekkerder dan een heerlijke cocktail als het zo warm is? 
Ik dacht aangezien ik zelf graag cocktails drink, maar ik nog te jong ben om alcohol te mogen drinken opzoek te gaan naar alcohol vrije cocktails die ook heerlijk zijn!

1. Mojito.

Mojito is denk ik wel het nummer 1 zomer drankje voor mij!
De alcohol vrije versie is echt supermakkelijk te maken!
Benodigd heden:
- 1 Limoen.
- 3 Takjes munt.
- 0,25 L 7 Up.
- Crushed Ice.
- 1 Theelepel Rietsuiker.

Eerst snijd je de Limoen in partjes en doe je die in een glas, vervolgens haal je alle blaadjes van de munt takjes af maar laat de blaadjes aan de bovenkant van het takje zitten (die gebruiken we als garnering). Dan doe je er een theelepel rietsuiker in en druk je met een achterkant van een mes/ vijzel of een andere bolle tool een paar keer samen (niet te vaak anders word het bitter aangezien de schil van de limoen bitter smaakt). Dan doe je er wat crushed Ice bij en een klein beetje 7 Up (let erop niet te veel nog) Dan ga je alles even goed door elkaar heen roeren met een lepel en vervolgens doe je er nog een klein beetje 7 Up bij (niet meer als dat je er ijs in hebt). Heb je dat gedaan beginnen we met de garnering. Je vult het glas verder met crushed ice, steekt het takje van de munt met de muntblaadjes (van hiervoor) in het glas en vervolgens die je er nog een rietje bij.
En dan lekker smullen maar!

2. Strawberry Daiquiri.


Strawberry Daiquiri, de naam klinkt al super.

Benodigd heden: 
- Sap van 1/2 Grapefruit.
- Theelepel rietsuiker.
- 5 aardbeien.
- sap van 1/2 limoen.
- (1/2) Schep Crushed Ice.

- gernadine siroop (of ranja)
- Kristal suiker. 

Eerst pers je het sap uit een halve grapefruit en uit een halve limoen. Dan doe je dit in de blender in combinatie met de aardbeien, rietsuiker en het Crushed Ice. Als je nu geen blender hebt die geen Crushed functie hebt dan kun je ook het ijs er uit laten en dit in je glas doen en vervolgend het drankje er overheen schenken. Voor de garnering doe je wat gernadine siroop op een schoteltje en op een ander schoteltje wat kristal suiker. Je doopt je glas eerst in de gernadine en vervolgens in de suiker, zo creëer je een superleuk en lekker suikerrandje om je glas. (Natuurlijk doe je dit wel vóórdat je je drankje en ijs in je glas hebt gedaan).
En dan lekker genieten van dit zomerse drankje!

3. Rainbow Fizz.


Rainbow Fizz is echt superleuk en erg makkelijk te maken!

benodigdheden:
- Frisdranken in verschillende kleuren en smaken.
- Sprite/ 7 Up.
- Ijsvormpjes.
- Geduld.

Je maakt een aantal ijsblokjes van (fris)drank(jes) in in verschillende kleuren dus bijv. Groene ranja, Rode ranja, Sinas etc. in de kleuren die jij leuk vind. Ik vind het persoonlijk het leukst om met dit drankje de kleuren van de regenboog te gebruiken, dus voor bv. blauw gebruik ik wat sprite in combinatie met blauwe kleurstof. Zorg voor verschillende kleuren en smaken.
Dit vries je in en ja dat kost even tijd, maarja. 
Als je het ingevroren hebt doe je de ijsblokjes in het glas met ongeveer de zelfde dikte aan lagen en dit is het leukste als je dit in de volgorde van de regenboog kleuren doet. Vervolgens schenk je er Sprite overheen en voilà je cocktail is klaar.

Weetje hoe makkelijk en hoe leuk dit eruit ziet?

Succes bij het maken van de cocktails.

Lot's Of Love,
Anne-Lynn.
♥ 

Reacties

Populaire posts van deze blog

5 Bureaublad Achtergronden || AnneLynnKnol ❤️

Nieuwe Verslaving? ♥

Waarvoor Gebruik Je Welke Kwast? ♥